fredag 16 september 2011

Lite film

Har faktiskt hunnit kikat på två ganska så nya filmer för omväxlighetens skull. Lyckades få tag på både Scream 4 och Bridesmaids i väldigt bra kvalité.

Bridesmaids handlar om en brudtärna vid namn: Annie som försöker fixa till sin barndomsväns bröllop men dessvärre misslyckas hon fatalt med detta uppdrag.



Annie har blivit dumpad av sin pojkvän, är pank och bor ihop med två alldeles vidriga människor. Lite kul att en av dessa roommates är en av Little Britain's frontfigurer!


Det märks verkligen att det är frågan om en riktig chickflick väldigt tidigt, inte för att detta gör speciellt mycket mer än att vissa skämt kanske inte når upp till sin fulla potential hos just den manliga publiken.
Hur som skrattade jag en hel del och kan starkt rekommendera den om ni är ute efter en ganska så simpel komedi med duktiga skådespelare.


Betyg: 7/10!


Scream 4, titeln säger allt egentligen.. Tror faktiskt jag helt ärligt kan säga att det inte finns en enda bra
"4:a" av någon film. Det brukar spåra där runt trean ungefär. Detta är verkligen inte ett undantag. Inledningsvis försöker dem göra något Inception-aktigt genom att visa tjejer som kollar på en skräckfilm, i en skräckfilm, ganska så märkligt och ganska så löjligt också för den delen.


Filmen fortsätter i "film i film" spåret, som faktiskt fungerade riktigt bra i den första Scream, men som dessvärre inte fungerar alls i just Scream 4. Både kul och tragiskt att huvudkaraktärerna är de samma sedan den första filmen. Väldigt kul att en av de yngre Culkin syskonen, Seth a.k.a Adam Brody samt den alltid så fagra Hayden Panettiere är med i filmen.
Om man sett de tidigare Scream filmerna och vill ha något slags closure, kolla inte på den här filmen för den ger verkligen inget definitivt slut, bara en sur eftersmak.

Betyg: 3/10


Inga kommentarer: