måndag 2 januari 2012

Inledningsvis

Jag tar och inleder 2012 med något som jag inte gjort på ett tag, nämligen några små filmrecensioner!

Då gårdagen är en av årets mest officiella bakisdagar, passade det alldeles utmärkt att kika på lite film i soffan tillsammans med min lilla älskling och ett stort glas cola.

Den första filmen som betades av fick bli: "The Incredible Hulk" med Edward Norton, Liv Tyler och den oerhört läskiga Tim Roth.



Den här filmen är lite av en uppföljare till "Hulk" ifrån 2003.
Men men, The Incredible Hulk handlar om Bruce Banner som gör allt han kan för att försöka tygla sin ilska och stoppa förvandlingen till Hulken. Bruce har i sin jakt efter ett botemedel och i ett försök att hålla sig borta ifrån militären, flyttat till Brasilien där någon blixterovanlig blomma ska växa. Hans cover blir blown och Bruce blir tvungen att fly tillbaka till sin hemstad och träffa på sin gamla kärlek och försöka få fram ett fungerande botemedel. Allt blir kaos och den galne militären Blonsky som spelas av Tim Roth vill också vara häftigt muskelknippe så han injicerar sig med ett special serum som i sin tur förvandlar honom till något fruktansvärt.


Jag gillar Edward Norton starkt som skådespelare, och han gör ett riktigt bra jobb som Bruce Banner i den här filmen. Riktigt bra actionscener och med en sjukt detaljerad Hulk gör att jag faktiskt ger den här filmen:

8/10!


Då den sista scenen i Hulken visar ett litet gästspel med Tony Stark (a.k.a Ironman) som hintar friskt om den kommande Avenger filmen, vart jag oerhört sugen på att se en till superhjälte film jag fortfarande inte sett. Nämligen: "Captain America: The First Avenger"!


Den här filmen utspelar sig under 1942 mitt i andra världskriget och handlar om den stackars oerhört spinkiga Steven Rogers som mer än allt vill gå med i the U.S. Army för att skydda sitt land mot Nazi Tyskland. Dessvärre så har han inte riktigt den fysik som krävs och han har även astma så stackars Steven blir underkänd gång på gång. Efter att ha förfalskat inkallelsesedeln i olika städer gör Steven ett sista försök och blir lite smått busted av en forskare vid namn: Dr. Abraham Erskine. Erskine rapporterar inte händelsen utan frågar istället Steven om han vill bli rekryterad till Project: Reborn, ett litet projekt som med hjälp av Howard Stark (Tony Stark's farsa!) ska framställa supersoldater som ska vinna kriget. Proceduren går kanon och den spinkiga Steven är helt plötsligt bitig superhjälte.

Helt galet va bra gjort detta är.
Dessvärre blir Dr. Erskine skjuten av en elak skurk strax efter den lyckade operationen, så serumet samt kunskapen som gjorde det möjligt att skapa supersoldaterna, går förlorad. Steven blir alltså den enda supersoldaten och får kvickt namnet: Captain America. Efter ett par månader som propaganda-kelgris åt USA, börjar Cpt.America kampen mot den elake Red Skull!


Även här bjöds det på svulstiga actionscener i härliga 1942 miljöer blandade med laser vapen och flamethrowers. Riktigt kul att Red Skull spelas av Hugo Weaving, killen som är Mr. Smith i Matrix filmerna. Ruskigt bra skådespelare som man ser alltför sällan. 

Då jag är helt frälst i filmer som utspelar sig i Marvels universum, älskar jag även den här filmen.
Mitt betyg blir högt även här:

8/10!

Den tredje och sista filmen blev: "Pandorum". 



En Thriller/Sci-Fi/Skräckis som utspelar sig i rymden'ish. Filmen handlar om två dudes som vaknar ur kryosömn utan att komma ihåg vart dem är och varför dem är där, inte ens sina egna namn kommer dem ihåg. Efter att ha fastställt att dem är ensamma och börjat utforska skeppet, stöter en av killarna på en galen karatebrud som vill stjäla hans skor. Tjyvandet blir avbrytet av riktigt otäcka monster med tillhyggen som påminner en hel del om mutanterna i spelet Rage


Efter att huvudkaraktären lyckats fly ifrån dessa monster börjar ett tappert försök i att nå skeppets reaktor för att rädda återstående besättning samt försöka ta reda på vad egentligen hänt.

Kan inte påstå att jag älskade den här filmen direkt. Den har helt klart sina bra delar, men det finns en hel del grejor som inte riktigt makes sense. Som att den galna karatebruden från början är en nörd forskare som efter 4-5 månader på skeppet lyckas lära sig och bli blixterbra på martial arts, lite märkligt.
Gillar dock känslan som dem försöker förmedla, paranoian blandat med rädslan för att bli uppköttad av mutanterna.

Mitt betyg för den här filmen blir en stark:

6/10!



Inga kommentarer: