måndag 9 januari 2012

Film Recension: Drive

Då var det dags för ännu en liten film recension. Den här gången är det den relativt färska "Drive" som ska få sig ett betyg.


Drive handlar om en namnlös man som jobbar deltid som stuntman och mekaniker. Killen ifråga jobbar även när tillfälle ges som oerhört skicklig flykt chaufför. Det är under ett av dessa små extra knäck som det går lite snett och vår käre Driver får ett pris på sitt huvud. Man får väldigt lite information och bakgrund i allmänhet under filmens gång. Detta är nödvändigtvis inget negativt, utan man blir snarare mer nyfiken och vill veta mer (även ifall man inte får reda på något, till och med slutet är ganska så kryptisk).

Ryan Gosling gör sig verkligen i rollen som den iskalla och tystlåtne huvudkaraktären. Bytet mellan trevlig gentleman till huvud stampande galning görs otroligt skickligt. Lite roligt också att jag inte ens tänkte på att man inte får reda på hans namn.


Känner också att jag måste nämna att brutaliteten i vissa scener är verkligen väldigt hög. Man får bland annat se ett väldigt detaljrikt headshot på nära håll gjort av ett halgelgevär, eller vad sägs om ett huvud helt sönder stampat av huvudpersonens känga? Inget för den veke med andra ord.

Jag gillade filmen och kan faktiskt rekommendera den. Jag tycker dock att trailern är lite missvisande då det är ganska så mycket mellanspel mellan actionsekvenserna och inte fullt ös hela tiden.

Betyg: 8/10!


Inga kommentarer: