måndag 22 augusti 2011

Splice


Igår under vår spontana Tacokväll, kikade vi klart på en liten film vid namn: Splice.
En ganska så märklig film som handlar om två väldigt framgångsrika genforskare, nämligen Elsa och Clive. 
Dessa två karaktärer har specialiserat sig på att mixa DNA ifrån olika djur för att skapa ett slags protein som kommer innebära en revolution inom medicin och allt som har med detta att göra. Bota Cancer, Aids you name it. Dessvärre går experimentet inte riktigt som dem tänkt sig och deras Labb blir ned stängt.  
Istället för att ge upp bestämmer dem sig för att kombinera (läs: splica!) mänskligt DNA med något ifrån djurriket.


Filmen börjar som en Sci-Fi skräckis men byter framåt mitten riktning till någon slags moral tankeställare, bara för att gå tillbaka till Sci-Fi skräck mot slutet igen. Filmen skiner verkligen stundvis, speciellt hur dem lyckats göra "experimentet" så pass verklig. 
När filmen var slut visste jag inte riktigt hur jag skulle reagera. Var den bra eller ej? Jag måste nog säga att jag gillade den. Lite märklig, men helt klart sevärd.

Betyget för denna spännande Sci-Fi rulle blir:
7/10





**SPOILER ALERT!!**


En scen framåt slutet av filmen var verkligen ett WTF moment.. Man har precis fått reda på en ganska så stor twist när Clive, huvudnissen, är ensam med "Dren" (experimentet) när one thing leads to the other, så att säga... OCH HAN HAR SEX MED "HENNE, DEN DET"! :O 
Väldigt märkligt...

Inga kommentarer: